Hjorteds handelsträdgård

Om Oss

Vårt motto är att livet ska ha harmoni och det får vi genom våra vackra blommor. Med vår kunskap så får du hjälp med att uttrycka dig i glädje och sorg genom blommor och ord. Vi älskar att skapa med levande material efter våra årstider.

- Linda Oskarsson
Florist och trädgårdsodlare

Hjorteds Handelsträdgård i närheten av Västervik

Hjorteds Handelsträdgård ligger i samhället Hjorted som är skogarnas och sjöarnas socken. Hjorted är beläget mitt i den småländska idyllen i Västerviks kommun. Det är nästan lika långt till Västervik, Vimmerby och Oskarshamn. Det är ett aktivt och barnrikt samhälle med förskola och skola upp till klass 6.

Här kan man även passa på att bada vid den fina badplatsen samt handla i matbutiken och självklart handla blommor, året runt och egenodlade grönsaker på sommaren hos oss på Hjorteds Handelsträdgård. 

Vår handelsträdgård är öppen året runt och den största tiden är på våren med alla utplanteringsväxter både perenna och ettåriga. På sommaren är det mycket med grönsaksodlingar där vi odlar tomater, gurka, potatis, lök och rödbetor.

På vintern så odlar vi tulpaner i olika färger och sorter och vi har krukväxter och snittblommor till försäljning. Vi odlar även fram egna penséer som är frosttåliga. 

Hjorteds Handelsträdgård har funnits sedan 1950 då den startades av Hagelin och har varit ett familjeföretag fram till 2017 då det gjordes om till aktiebolag. Nu ägs bolaget av Roger Hagelin och Linda Oskarsson.

Vi levererar blommor inom Västerviks kommun och vill du skicka blommor utanför kommungränsen så hjälper vi dig.

Vi är även ombud till apoteket och systembolaget. Hos oss ska det vara roligt att handla och vi har ett trevligt kundbemötande.

Välkomna till oss på Hjorteds Handelsträdgård!